گلاب

گلاب

گلاب

گلاب مایعی است که از گل سرخ استخراج می شود .

این مایع معطر از تقطیر گل های درختچه ی گل محمدی سرخ رنگ به دست می اید .

ایرانیان اولین افرادی بودن که از قدیم به ویژگی های درمانی و خوراکی ان پی برده بودند .

ایران مبدا تولید گلاب بوده و موطن اصلی ان  هم ایران است .

در ایران مناطقی مثل قمصر و دیگر توابع کاشان سابقه دیرینه در تولید گلاب دارند .

 

روش های مختلف تقطیر گل محمدی

 

روش های مختلفی برای تقطیر وجود دارد که شامل :

روش تقطیر با اب

روش تقطیر همزمان اب و بخار

روش استخراج با حلال

تقطیر با اب

جوشاندن گل ها در اب و سپس خنک نمودن بخارات و جمع کردن ان ها روشی برای تولید گلاب است .

تقطیر با اب و بخار

این روش بازده چندان مطلوبی نداشته چون اسانس به علت وجود ترکیبات ناپایدار ، اسیب یا از بین میرود .

استخراچ با حلال ها

در این روش ، میزان فنیل الکل که یک ماده موثر اسانس است حدود ۱۰ برابر بیشتر از روش تقطیر با بخار می باشد .

گلاب

تولید گلاب

تولید گلاب به دو روش به عمل می اید :

روش صنعتی

روش سنتی

در روش سنتی گل های سرخ را در دیگ مسی به همراه اب ریخته و به ازای هر یک کیلوگرم از گل سرخ یک لیتر اب میریزند .

سپس درپوشی بر سر دیگ گذاشته و یک واشر پلاستیکی میان دیگ و درپوش قرار می دهند .

درپوش مانع از نشت بخارات می شود . بخارات بعد از عبور از لوله در پاچ می رود .

داخل پاچ ها اب سرد قرار دارد که باعث سرد شدن بخارات و بدست امدن گلاب می شود .

در روش صنعتی ، یک سری ماشین الات پیشرفته وجود داشته که اب و گل سرخ را در داخل

دیگ های استیل می ریزند . بعد از ان با یک حرارت غیر مستقیم که بخار اب است از میان مخلوط اب و گل عبور داده میشود .

به همین شکل گلاب به دست می اید .

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

 

09378171018

02177696034